Интересно

#ГласамПротив Интересни илустрации од македонските дизајнери поврзани со моменталната политичка ситуација

Македонија е на прагот од една нова (политичка)раскрсница. Со оглед на тоа што изборите се ближат со молскавична брзина, неколку македонски дизајнери, на кои очигледно им е смачено од сите работи што се случуваат во државава, направија неколку интересни илустрации ...
Едукативно, Интересно

Европа vs. Македонија

Живеењето во Македонија, верувале или не, може да биде предност, но честопати е и пречка. Не нé сфаќајте погрешно, Македонија има многу што да понуди, но како малечка земја има и многу недостатоци. Но некогаш тие недостатоци знаат да бидат ...
Едукативно, Интересно

Решете ги проблемите со спиењето еднаш и засекогаш – 4 ефективни методи кои ќе ви го вратат здравиот сон

Спиењето денес претставува голем проблем за многу луѓе. Проблемите и стресот од модерното влијание многу често се одразуваат врз квалитетниот сон. Проблемите со спиење се чести и  дури 1 од 3 луѓе имаат блага инсомнија. Проблемите со неквалитетното спиење предизвикуваат ...
Интересно

12 знаци дека празничната магична еуфорија се ближи

Празничната магична еуфорија повторно се ближи. Како знаеме? Има толку многу значи што би било чудно да не ги забележиме. А, сигурни сме дека и вие сте ги забележале, само не сте им обрнале внимание. Земете го омилениот топол пијалак, ...
Интересно

Како да препознаеш македонски бруцош во странство?

Додека бруцошите во Македонија одмараат од последиците од #КоловкиумскаНедела, решивме да ви ги покажеме оние кои завршија (или допрва почнуваат) со нивната #колоквиумска. Искрено и не е толку тешко да препознаеш студент кој студира во странство. А, овие мали индикатори ...