Responsive Leaderboard AD Area
Video, World, Интересно

Тајландски инженер трансформира урбани места во неконвенционални фудбалски игралишта

Да собере фудбалско игралиште во густо населено соседство, бара да размислувате “надвор од кутијата“. За необичниот фудбалски проект, сопствениците на плацот, инженерите “AP Thailand“ се здружија со дигиталната агенција CJ Works, да изградат области за спортување во Бангкок “Khlong Toei district” со иновативно користење на ограничениот простор.

Целта на оваа иницијатива било да креира простор каде заедницата од млади луѓе ќе можат да се собираат и да играат фудбал. Да се изгради стандардна големина на игралишта би било невозможно. Со неколку празни плацови во соседството кои се со неправилна форма поради објектите кои ги опкружуваат.

Тимот тврди дека четирите не-правоаголни фудбалски игралишта,  на кој опсег на формата им е од трапезоид до парче од Тетрис, се први од овој вид. Како што краткиот филм одоздолу покажува, ваков тип на полиња се добра идеја за премногу населени соседства.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Irina Sm
Load More In Video

Facebook Comments

Check Also

#ГласамПротив Интересни илустрации од македонските дизајнери поврзани со моменталната политичка ситуација

Македонија е на прагот од една нова (политичка)раскрсница. ...