Responsive Leaderboard AD Area
Едукативно, Интересно

Страшни мутации во кои науката верува дека човештвото би можело да еволуира

Како прифатени истражувачи на биологијата Моторхед и WWE се познати да нагласат дека еволуцијата е мистерија. Ох, знаеме неколку важни работи за тоа – дефинитивно доволно за луѓето што велат “мајмуните не ми се роднини” и луѓето што тврдат дека коските од диносаурусите се практична шега од Господ. Спеак, не е важно колку сме добри во анализирање на овошните бубачки, има тони различни варијабли.

Излегува дека човечката еволуционарна иднина е еднакво несигурна. Повеќето од нив се потполно откачени.

Septuagenarian Sex Machines (Седумдесетгодишните секс машини)
5 Одвратни мутации
Имате ли забележано како постарите луѓе имаат секс цело време овие денови? Секако дека немате. Без разлика на тоа колку пати сме бомбардирани со ужасни факти од геријатриско парење, секој што не е или стар или нема некој чуден специфичен фетиш веројатно ментално ќе си го испере мозокот отпосле.

Сепак, можеби треба да започнеме подобро да се прилагодуваме на идејата на збрчкани и кожни работи како се тријат меѓу себе, не затоа што ќе остарете еден ден, тоа не е нешто привремено “ахх тие стари луѓе овие денови, у право сум?” стилски тренд што ќе замине. Барем, не според life history theory што покажува дека човештвото би можело да гледа во иднина во која сиот секс е секс на стари луѓе. Еве како работи

Клунови И/Или Заменливи Заби
Мутации
Да, така е. Клунови. Не оние слатките, жолтите клунчиња што ги имаат патките. Туку правилни страшни клунови како на водни животни.

Чекајте, тоа значи дека сите треба да живееме со постојаниот ризик дека нашите пра пра внуци можно е да завршат како тој боцкавиот лик од X-men: The Last Stand, исто? За среќа, не. Тоа е скромната риба наречена фугу. Кога не е зафатена убивајќи луѓе кои обожуваат Јапонска храна толку многу што би си го ставиле и животот на опклада, специфични подвидови од оваа боцкава риба уживаат во еволуционарната предност на едноставен клун кој започнува како заби, но наскоро се вклопува во тврда боцка со растење на слој по слој од материјалот какви што се нивните заби, кој се обновува.

Др. Гарет Фрејсер од Универзитетот на Шефилд има откриено еволуционарни сличности помеѓу структурата со боцките и човечките заби.

Компјутерски Луѓе

Еволуцијата може да изгледа како надмоќен концепт, но овие денови, не е нешто што може да ни удри шлаканица како му одговара. Овие денови, ја имаме науката во секое ќоше. Скоро е невозможно да зборуваме за потенцијален иден еволуционарен пат на човештвото без, најмалку, да ја донесеме кибернетиката во миксот (еве еден напис во кој Роберт Броквеј дискутира за неоспорените предности на биониката). Знаејќи добро дека човештвото нема да може никогаш да го надмине тоа достигнување, еволуционерните истражувачи го свртеле своето внимание кон импресивна дестинација: луѓето да можат да се компјутеризираат самите.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Irina Sm
Load More In Едукативно

Facebook Comments

Check Also

#ГласамПротив Интересни илустрации од македонските дизајнери поврзани со моменталната политичка ситуација

Македонија е на прагот од една нова (политичка)раскрсница. ...