Responsive Leaderboard AD Area
Едукативно, Интересно

Симпатични однесувања на мачињата со шокантно злобно објаснување

Се чини дека постојат два типа на луѓе во светот: Тие што не ги разбираат мачките, и тие што мислат дека мачките се сељаци.

За несреќа на љубителите на мачки, науката вели дека некои знаци кои ви ги дава мачето, не се знаци дека се топчиња полни со љубов.

Мјаукање за да имитираат бебе од човек
Мачињата имаат повеќе начини на комуникација, но кога мјаукаат може да биде: “Гладно сум”, “Обврни ми внимание” или “Само што се покакав, оди исчисти.” Сепак, за разлика од едниот тон и боја на лаењето на кучињата, мачките можат да ја сменат бојата на својот глас и да звучат послатко, за да можат подобро да ве изманипулираат и да го добијат тоа што го сакаат.
однесувања на мачињата

Да си го остават изметот непокриен како навреда
Едно од големите предности кај мачињата е што кога ќе се покакаат веднаш го покриваат нивниот измет. Но тоа не е затоа што се премногу педантни, туку затоа што ја спречува миризбата да се рашири и да даде знаење на поголемите предатори дека тука живеат. Но тие знаат да го остават нивниот измет на места надвор од нивната кутија, за да нагласат дека таа територија е нивна.


Кога се тријат на вас за да изјават сопственост
По природа мачињата се тешки за да ги прочиташ. Но кога мислиме дека ни покажуваат љубов кога се тријат на нас, тоа е всушност начин за да ја докажат нивната сопственост на нас.

Носењето на мртви животни за да ви докажат дека сте лоши во ловење
Скоро секој сопственик на маче го имал непријатното искуство да види мртво глувче или пиле до него кога ќе стане од спиење. Тие кога го носат пленот, очекуваат дека луѓето веднаш ќе го изедат. И да се убаво најадени, тие сепак ако имаат можност ќе уловат нешто, и ќе го покажат на доминантиот во групата (а тоа се луѓето) за да покажат дека се подобри ловџии од нив.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Irina Sm
Load More In Едукативно

Facebook Comments

Check Also

#ГласамПротив Интересни илустрации од македонските дизајнери поврзани со моменталната политичка ситуација

Македонија е на прагот од една нова (политичка)раскрсница. ...