Responsive Leaderboard AD Area
World, Интересно

Неколку од најзастрашувачките ментални установи

На напуштените лудници не им требаат духови за да ги направат страшни – кафези за луѓе, траги на сомнителни третмани, и лоботомии кои ја завршуваат работата многу лесно. Секоја ментална институција е обврзана да и произлегуваат лоши вибрации.

Истраживме преку најмрачните историски тајни, да ги најдеме бившите лудници кои ја прават серијата American Horror Story да биде како саботните цртани.

Ментална установа Danvers
Дел затвор, дел лудница, овој готски монолит бил отворен во 1878 година да биде дом на ментално нестабилните криминалци. Додавајќи на менталната хендикепираност, алкохолизмот, и старите криминалци, оваа институција имала недостаток на кадар до 1930 година, што многу пациенти умирале и не ги наоѓале дури денови подоцна, распаднати во некое ќоше.
ментални установи
Шок терапии и лоботомии биле стандарни процедури, всушност, некои го нарекуваат Данверс “родното место на предната лоботомија”. Некои луѓе дури велат дека е опседнат со многу негативна енергија.

 

Beechworth ментална установа Австралија
Претходно познато како Mayday Hills Lunatic Asylum сега кампот Бичворт, ова место видело 128 години терор пред да биде затворено во 1995 година. Скоро 9,000 пациенти починале овде со текот на годините, и луѓето биле толку брзи и опуштени со терминот “лудак” што пациентите не ја напуштале оваа установа живи.

Не е изненадувачки тоа што телата на луѓето не ги собирале веднаш по нивната смрт. Лица што се појавуваат на прозорците биле честа глетка, и се одекнувало смеење на мали деца.

 

Waverly Hills Sanatorium
Со наводни 63,000 смртни случаи кои земале место во овие ѕидови, не е изненадувачки дека ова место е едно од најзастрашувачките во Америка. Оригинално изградено како болница за туберкулоза во 1910 година, зградата видела како многу луѓе умираат од болеста – но приказни за малтретирање и сомнителни човечки експерименти се дознаале.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Irina Sm
Load More In World

Facebook Comments

Check Also

#ГласамПротив Интересни илустрации од македонските дизајнери поврзани со моменталната политичка ситуација

Македонија е на прагот од една нова (политичка)раскрсница. ...