Responsive Leaderboard AD Area
Video, Едукативно, Интересно

Како зависноста од порнографија може да ве промени?

Сексуалните вкусови варираат од човек до човек. Но со моменталната порнографска епидемија, како што некои ја нарекуваат, треба да се запрашаме како ова точно би можело да влијае на нашите желби и перцепции на сексуалноста. Згора на тоа, како го ефектира нашиот сексуален живот.

Порнографијата зафаќа околу 25% на сите пребарувачки страни, и е четвртата најчеста причина за луѓето што ја даваат кога кажуваат дека се на интернет. Често се олеснуваме дека тоа е инстинктуален одговор поврзан со милион години на еволуција, вистината е дека порнографијата динамично се има сменето со текот на времето, менувајќи ги нашите вкусови и желби.
порнографија
Не толку шокирачката вест е дека порнографијата има големо влијание врз последици на мозокот, и се однесува на многу начини како дрога. Со подолго експонирање толеранцијата се зголемува, и многу луѓе стануваат зависни. Иако не е физичка супстанца, води на истиот генерален губиток на контрола, компулсивноста да се бара активноста и покрај негативните последици, и чувствување телесно незадоволство кога ќе ја исфрлите.

Слично како коцкање или џогирање на пример. Проблемот е дека продолжена изложеност може да создаде долгорочни или дури и животни неуро-пластични промени во вашиот мозок. Повеќе погледнете во видеото во прилог.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Irina Sm
Load More In Video

Facebook Comments

Check Also

#ГласамПротив Интересни илустрации од македонските дизајнери поврзани со моменталната политичка ситуација

Македонија е на прагот од една нова (политичка)раскрсница. ...