Responsive Leaderboard AD Area
Едукативно, Интересно

Како изгледаат и што прават автомобилите Тесла Модел С, Модел Х, и новата Модел 3?

Тесла со Модел С П100Д Ludicrous, е третата кола произведена во светот со најголемо забрзување. Може да покачи 96.5606 километри за 2,5 секунди. Сепак, и Ферарито и Поршето 918 Spyder се ограничени, милион долари возила и не можат да се купат на ново. Додека тие автомобили се мали со две седишта, и многу мал простор за багаж, целосно електричната Тесла Модел С П100Д има четири врати, може да смести до 5 возрасни и плус 2 деца, и има исклучителен товарен капацитет.
Тесла
100 киловатната батерија исто така значително го покачува опсегот на естимирани 506.943 километри на EPA cycle, и 613 километри на NEDC cycle, правејќи ја првата што оди преку 500 километри и првата со најдолг опсег на производство на електрична кола до сега.

Пакетот со поголемата батерија исто така е достапен на Моделот Х. Моделот Х П100Д забрзува 96 километри за 2,9 секунди и патува 465 километри на едно полнење. Моделот Х е исто така целосно електрична кола, и може да смести до седум возрасни.

Модел С и Модел Х се произведени да бидат најбезбедните автомобили на патот и имаат највисоки рејтинзи од NHTSA. И двата автомобила имаат пристап до Тесла Суперполначот, и имаат слобода да патуваат долги релации бесплатно. И секоја Тесла ќе се надоградува со време.

Корисниците на Тесла кои го имаат нарачано П90Д Ludicrous, но го немаат сеуште земено, можат да го надоградат 100 киловатниот пакет за 10,000 долари. Тие што веќе се сопственици на П90Д Ludicrous исто можат да ја надоградат батеријата во 100 киловати, но за 20,000 долари, додека нивниот употребен 90 киловатен пакет ќе треба да се рециклира.

Додека П100Д Ludicrous е очигледно скапо возило, секоја продажба помага да новата Тесла Модел 3 е подостапна.

Цената на новата Теслата Модел 3 е 35,000 долари, и е најефтиниот автомобил произведен од страна на Тесла. Може да достигне 350 километри патен опсег, да покачи 96 километри под 6 секунди, има седишта за 5 возрасни, е една од најбезбедните автомобили што постојат, и е достапна на Суперполначот. Замислете цел свет да користи само Тесла автомобили, колку би се намалила загаденоста од издувните гасови на автомобилите.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Irina Sm
Load More In Едукативно

Facebook Comments

Check Also

#ГласамПротив Интересни илустрации од македонските дизајнери поврзани со моменталната политичка ситуација

Македонија е на прагот од една нова (политичка)раскрсница. ...