Responsive Leaderboard AD Area
Video, Едукативно, Интересно

Има добра причина зошто овој документарен филм има милиони прегледувања и е игнориран од мејнстрим медиумите

Барате добар документарен филм за да го гледате? THRIVE е одличен избор, и еден од најдобрите документарни филмови направени кој допира до што навистина се случува во нашиот свет. Се обраќа на прашањата кои се повеќе и повеќе луѓето ги поставуваат секоја година. Тоа е малку неконвенционален документарен филм, кој истражува теми на кои многу луѓе сеуште треба да се разбудат. Со тоа кажано, THRIVE има акумулирано милиони прегледувања, и е одличен пример на тоа колку многу луѓе продолжуваат да “се будат” и земаат во предвид тоа што се случува на нашата планета, во повеќе различни околини.

Како THRIVE го прави ова? Тие ги следат парите, откривајќи ја глобалната консолидација на моќта во речиси секој аспект на нашиот живот. Мешање заедно откритија во науката, свеста, и активизмот, зајакнувајќи не со невидени и храбри стратегии за враќање на нашите животи и нашата иднина.

На пример, еве одличен клип од филмот.

Моќта се има кренато во владите повеќе и од моќта кај луѓето, содржувајќи многу, и различни, моќни интереси, комбинирани во една маса, и одржувајќи се заедно со една кохезивна сила на огромниот вишок на банките. – John C. Calhoun, 7миот потпретседател на Соединетите Американски Држави.

Тоа е документарен филм кој е возможно да оди спротивно со некои од вашите системи на верување, но знакот на образована личност е да е во можност “Да задржи идеја без да ја прифати”, како што Аристотел еднаш има кажано.

Гостите кои се на емисијата ги вклучуваат 6тиот човек кој чекорел на Месечината, Др. Едгар Мичел, професор по физика на Принстон и астронаут од НАСА Др. Брајан О’леари, ГМО активистот Др. Вандана Шива, Др. Дипак Чопра, Ејми Гудман од Демократија Сега, и многу други.

Еден од најдобрите документарни филмови направени кои дискутираат на таа тема. Навистина ве замислува, и ве охрабрува да направите независни истражувања место цело време да гледате телевизија. Подолу е трејлерот од документарниот филм.

Овој филм е направен од Фостер и Кимберли Гембл. Фостер е наследник на Proctor & Gamble корпорацијата.

Тој бил одбран да влезе во корпорацијата, но одбрал различен пат. Има потрошено декади обидувајќи се да ги открие деталите и импликациите од тоа што има видено што се случува на планетата. Тоа го има однесено и на научно патување и на истражување на човечкиот потенцијал да навигира успешно низ препреките кои му се закануваат на нашето постоење.

Целиот документарен филм можете да го погледнете овде.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Irina Sm
Load More In Video

Facebook Comments

Check Also

#ГласамПротив Интересни илустрации од македонските дизајнери поврзани со моменталната политичка ситуација

Македонија е на прагот од една нова (политичка)раскрсница. ...