Responsive Leaderboard AD Area
Video, Едукативно, Интересно

Што е уствари дежа-ву?

Дежа-ву е феномен што секој од нас го има доживеано, тоа морничаво чувство кога ќе влезете во соба во нова ситуација и ќе си кажете на себе, “Јас сум бил тука претходно. Мислам, се овде ми е познато“.
дежа-ву
Излегува дека можеме да предизвикаме форми на дежа-ву на субјекти во експерименти. Затоа, има теорија што кажува дека дежа-ву просто предизвикува фрагменти на мемории што сме ги складирале некаде во мозокот, и можат да бидат разбудени од влегувајќи во некоја средина што наликува на нешто што веќе сме го доживеале.

Затоа ние не мораме да повикуваме паралелни универзуми, не мораме да повикуваме мултиверзуми за да го објасниме феноменот на дежа-вуто.

Сепак, се поставува друго прашање:
Дали би било некогаш возможно на која било скала да свртуваме помеѓу  различни универзуми?
И одговорот таму е всушност нејасен.

Физичарите веруваат, на пример, дека некаде навистина постои мултиверзум што постои дури и во нашата дневна соба.
Ние сме бранови, вибрациски бранови дадени од функција. Овие бранови вибрираат потоа се делат на делови со текот на времето.

Повеќе може да видите на следново видео.

Share this Story
  • Video Едукативно Интересно

    Што е уствари дежа-ву?

    Дежа-ву е феномен што секој од нас го има доживеано, тоа морничаво чувство кога ќе влезете во соба во нова ситуација ...
Load More Related Articles
Load More By Irina Sm
Load More In Video

Facebook Comments

Check Also

#ГласамПротив Интересни илустрации од македонските дизајнери поврзани со моменталната политичка ситуација

Македонија е на прагот од една нова (политичка)раскрсница. ...