Responsive Leaderboard AD Area
Video, Едукативно, Интересно

Што дошло прво – Кокошката или јајцето?

Што дошло прво, кокошката или јајцето?
Тоа е прашање што го збунувало човештвото од времето на античките Грци, па се до 21-от век, и сеуште се интересираме за да дознаеме.
Прашањето би било едноставно ако го земеме буквално, животни кои снесувале јајца постоеле многу време пред да се појават кокошките, па технички јајцето се појавило пред кокошката. Но ова прашање, поубаво поставено како “Кокошката или јајцето од кокошката?” Се фокусира на цикличната причина и последица. Што гласи – ако кокошката е створена од јајцето, од каде дошло јајцето? Од друга кокошка претпоставувајќи, која исто така морало да се створи од јајце. Па кое е првото?
Погледнете што настанало прво во следново видео.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Irina Sm
Load More In Video

Facebook Comments

Check Also

#ГласамПротив Интересни илустрации од македонските дизајнери поврзани со моменталната политичка ситуација

Македонија е на прагот од една нова (политичка)раскрсница. ...