Responsive Leaderboard AD Area
Video, Интересно

Што ако сте поканети на сопствениот погреб?

Обично никој не чувствува дека е опасно кога вози неколку километри над дозволената брзина. Иако, ова “мало” прекорачување на брзината убива и повредува стотици луѓе секоја година. И ние обично ги игнорираме многуте животи од луѓето околу нас кои пребрзо завршиле.

погреб
Да ги успориме луѓето кои ги сакаме пред да е предоцна, луѓето во овој филм поставија необичен wake-up повик. Тие ја повикаа личноста која често вози многу брзо, на сопствениот погреб. Емоционалната проверка на реалноста беше снимена на камера.

Филмот бил снимен за повеќе луѓе, кои добивале мистериозни состаноци од некој нивен близок. Но тоа што тие не го знаат е дека тие се повикани на погреб… на нивниот сопствен погреб! Ќе можете да видите што се случува следно и како оваа емоционална приказна завршува.

Целта на овој филм е да генерира претпазливост помеѓу луѓето кои знаат често да возат брзо, и се подлагаат на ризик од носење на последиците од брзото возење. Последиците можат да завршат трагично не само за нив, туку и за најблиските околу нив. Да не заборавиме дека секоја година има околу 15,000 несреќи, што се околу 40 несреќи на ден, и се предизвикано од возачите кои “се брзаат”.

Share this Story
  • Video Интересно

    Што ако сте поканети на сопствениот погреб?

    Обично никој не чувствува дека е опасно кога вози неколку километри над дозволената брзина. Иако, ова “мало” прекорачување на брзината убива ...
Load More Related Articles
Load More By Irina Sm
Load More In Video

Facebook Comments

Check Also

#ГласамПротив Интересни илустрации од македонските дизајнери поврзани со моменталната политичка ситуација

Македонија е на прагот од една нова (политичка)раскрсница. ...