Responsive Leaderboard AD Area
Интересно

Песочни статуи кои ќе ве замислат и ќе ве восхитат со својата комплексност

Да бидеме реални – навистина е тешко да направите обичен замок од песок кој нема да се распадне, а камоли да направите уметничко дело кое треба да стои во музеј.

Па така, во Сан Диего се обединија 11 песочни скулптори за 5-тото издание на „The Sand Sculpting Challenge“. Тоа е настан кој бара одлучност, малку вда и повеќе од 300 тони песок. Победникот со најдоброто дело добива награда од 5.000 долари.

Погледнете ги прекрасните дела:

This slideshow requires JavaScript.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Sofija Sion
Load More In Интересно

Facebook Comments

Check Also

#ГласамПротив Интересни илустрации од македонските дизајнери поврзани со моменталната политичка ситуација

Македонија е на прагот од една нова (политичка)раскрсница. ...