Responsive Leaderboard AD Area
Video, Едукативно, Интересно

Песната со име “Daddy’s Car” е првата целосна песна составена од вештачка интелигенција

Дали некој кажа “Сингуларитетот”, или дали само што ја слушнавме првата песна составена целосно од вештачка интелигенција? Со зборовите на програмерите, “Проточниот Машински Софтвер научи музички стилови од огромна база на податоци на песни. Потоа искористувајќи уникатни комбинации од стил на трансфер, оптимизација и интеракциски техники, може да компонира во секаков стил”. Хммм, ако постојат два збора кои секогаш оделе добро заедно, тогаш е дефинитивно “музика” и “оптимизација”. Се прашуваме дали техно музичарите ќе го откажат нивниот занес со иднината сега…

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Irina Sm
Load More In Video

Facebook Comments

Check Also

#ГласамПротив Интересни илустрации од македонските дизајнери поврзани со моменталната политичка ситуација

Македонија е на прагот од една нова (политичка)раскрсница. ...