Responsive Leaderboard AD Area
Интересно

Ова видео покажува како изгледа да летате до стратосферата

Овие снимки биле направени од познатиот авијациски видео продуцент Артур Саркисијан за MigFlug – компанијата која нуди џет летачко искуство за одредени муштерии. Меѓу сите пакети кои ги нуди компанијата, The Edge of Space mission користи MiG-29 Falcrum и нуди искуство какво на воените пилоти или астронаутите.

via GIPHY
Според MigFlug, The Edge of Space Flight или уште познат како Stratosphere Flight има неколку уникатни карактеристики кои не се достапни на ниедно друго место во светов:

  • Единствена можност за кршење на звучната бариера
  • Суперсонично летање со брзина од MACH 1.9
  • Висина до 20 км
  • Аеробатика со г-сила поголема од 9г
  • Исто така, MiG-29UB достигнува до таква висина што со максимална брзина во огромна парабола која помага надминување на воените авиони од социјалистичка Русија (кои сѐ уште се користат во Русија, Украина, Северна Кореа, Полска, Сирија и Иран).

Иако летот служи за да им се даде можност на обичните смртници да го контролираат авионот, искуството не само што вклучува суперсоничен зум со лимит до стратосферата, туку и брифинг опрема и опрема за летање и плус се снимаат со различни камери.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Sofija Sion
Load More In Интересно

Facebook Comments

Check Also

#ГласамПротив Интересни илустрации од македонските дизајнери поврзани со моменталната политичка ситуација

Македонија е на прагот од една нова (политичка)раскрсница. ...