Responsive Leaderboard AD Area
Интересно

Не судете ѝ на храната по кората: Истражување докажува дека непривлечната храна е повкусна

Во денешниот свет на совршени луѓе – перфектно нашминкани, облечени, козметички средени, ретко се цени природната убавина. За жал, така е и со храната. Луѓето отсекогаш одбирале храна која изгледа убаво, но баш и не е највкусна. Поважно е да нема црвчиња во јаболкото, отколку да биде вкусно. А, ако гледаме логично, она јаболко со црвче во него е поздраво бидејќи не е прскано со хемикалии.

Trendy ugly organic carrot from home garden bed on barn wood table, Australian grown. Color-toning effect applied.

Во случај да не му верувате на нашиот збор, постои истражување кое тврди дека несовршените овошја и зеленчуци се поздрави бидејќи токму нивните дупчиња, флеки и лузни се знак за нивната борба за преживување. А, тоа автоматски значи дека имаат повеќе хранливи материи и антиоксиданси.
Според Елиза Гринман,, овошјето со дамки може да има посладок вкус – со поголема застапеност т.е. 2 до 5% повеќе шеќер од обичното „совршено“ овошје.
А, еве едно интересно анимирано видео кое ќе ви објасни сѐ:

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Sofija Sion
Load More In Интересно

Facebook Comments

Check Also

Бидете сведок на еден ден од животот на еден чувар на пингвини

Луѓето кои што ги одржуваат зоолошките и аквариумите ...