Responsive Leaderboard AD Area
World, Едукативно, Интересно

Најголемата извозена километража на автомобил во Светот: Волво П1800С

Ова убаво Волво 1800С од 1966 година, и неговиот сопственик Ирв Гордон се моментално носителите на Гинесовата Книга на Рекорди за најголема измерена извозена километража. Тој го има возено автомобилот повеќе од 45 години, и од 2011 година има достигнато колосални 4.6 милиони километри. Само одржувај го автомобилот и ќе бидеш во ред му велеа… и беа во право!

Покрај домот на Гордон во Њу Јорк, тој со Волвото патувал многу километри до Канада, Мексико, па дури и Европа, кога пошол да го посети Шведското седиште на Волво.
километража
Гордон планира да достигне 4.8 милиони километри пред да наполни 73 години. Таа цел би барала од него просечно да вози 8851 километри на месец.Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Irina Sm
Load More In World

Facebook Comments

Check Also

#ГласамПротив Интересни илустрации од македонските дизајнери поврзани со моменталната политичка ситуација

Македонија е на прагот од една нова (политичка)раскрсница. ...