Responsive Leaderboard AD Area
Интересно

Како да препознаете дали човекот со кој зборувате е експерт или фејкер?

Денес, благодарение на интернетот, секој може да „биде“ експерт во било која област. Но, постои лесен начин како да ги видите вистинските експерти и да ги препознаете оние лажните. Станува збор за многу лесно забележлива карактеристика која едните ја имаат а другите не.

Прочитајте подолу за да дознаете која е таа:

fejk1

Разликата помеѓу експертите и фејкерите е во тоа што фејкерите знаат сѐ – поточно, мислат дека знаат сѐ, а вистинските експерти покажуваат несигурност и ништо не тврдат дека е сигурно, освен ако тоа не е поткрепено со научни факти.

Експертите се луѓе кои знаат многу да фрустрираат. Тие стојат на врвот од планината на знаењето само за да го насочат прстот кон хоризонтот и да извикаат „Има уште толку многу што треба да се открие!“

Тоа ги прави да зборуваат во прецизен и лимитиран јазик. Во превод, тие зборуваат само за она што може да го докажат. Додека, од друга страна, фејкерите се апсолутно сигурни дека нештото е така и дека нема простор за сомнеж.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Sofija Sion
Load More In Интересно

Facebook Comments

Check Also

#ГласамПротив Интересни илустрации од македонските дизајнери поврзани со моменталната политичка ситуација

Македонија е на прагот од една нова (политичка)раскрсница. ...