Responsive Leaderboard AD Area
World, Едукативно, Интересно

Изградена куќа против зомби?

Исплашени сте од зомби апокалипса? Немајте страв понатаму, градежна фирма, со име “KWK Promes” дизајнираше куќа која би ги заштитувала луѓето од зомбиња(и се друго што би можело да се фрли накај куќата, гледајќи од нејзиниот изглед). Погледнете ја галеријата на ова градежно чудо.

Кратко резиме, овие архитекти му дадоа на овој дом “Најголемиот суштински предмет на нашите клиенти е да го имаат чувството на максимална безбедност”… и тоа е точно што овој дом прави – со неговите дебели бетонски ѕидови на секоја страна. Куќата е лоцирана во Полска.
зомби
куќа


Дури и прозорците се затвораат со дебел бетонски ѕид кога градбата е во безбедносен мод.


Share this Story
  • World Едукативно Интересно

    Изградена куќа против зомби?

    Исплашени сте од зомби апокалипса? Немајте страв понатаму, градежна фирма, со име “KWK Promes” дизајнираше куќа која би ги заштитувала луѓето од ...
Load More Related Articles
Load More By Irina Sm
Load More In World

Facebook Comments

Check Also

#ГласамПротив Интересни илустрации од македонските дизајнери поврзани со моменталната политичка ситуација

Македонија е на прагот од една нова (политичка)раскрсница. ...