Responsive Leaderboard AD Area
Video

ВИДЕО: Храбра жена пука во тројца крадци, убивајќи го едниот

Приватните видео камери на една куќа во Џорџија, С.А.Д покажаа застрашувачко дело.

Обидувајќи се да ја ограбат куќата наоружани, жена излегувајќи од вецето почна да пука во нив, на кои и крадците возвратија со отворен оган. Жената пукајќи кон крадците, го усмрти мажот со периката, кој починал кај гаражата на куќата. Останатите двајца се во критична состојба. “Таа ја издолжи својата десна рака и почна да пука, бранејќи си го сопствениот живот и имотот”, изјавувајаат од Гвинет Каунти Полицискиот Оддел. После некој момент се гледа жената како прави повик кон полицијата.

Полицијата изјавила на локалните репортери дека крадците барале пари, “кога се сретнаа со нивниот противник”. Едниот крадец истрчал од стаклена врата во очаен обид да избега од местото.

“Не е често да видиме вакво видео од домашни камери, покажувајќи го криминалното дело , вистинска домашна инвазија”, Вашингтон изјави. “Тие не носеа ништо на нивните лица, па голема е веројатноста дека некој гледајќи го видеото да го открие идентитетот на крадците”.

Законот на Џорџија не бара луѓето да имаат регистрација за рачни пиштоли, и исто така не прават проверка на личноста пред да купи било какво оружје. Но да продадеш оружје на некој што знаеш дека е престапник, е кривично дело.

Пукањето започнува после првата минута од  видеото.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Irina Sm
Load More In Video

Facebook Comments

Check Also

Оваа апликација може да ги идентификува видовите на растенија што ги фотографирате

Сте се запрашале некогаш кој вид на цвеќиња ...