Responsive Leaderboard AD Area
Интересно

Градби или храна: Неверојатни уметнички дела кои (не) би сакале да ги изедете

Што се случува кога еден архитект станува љубител на правењето слатки? Динара Каско е украински пекар која одлично го комбинира правењето слатки со геометриски фигури и архитектонски дизајни. Таа ги прави слатките како да се градби и со тоа ги создава најуникатните структури кои можат да се јадат.

„Имам многу нереализирани идеи и голема желба за експериментирање. Не сакам да ги имитирам другите – сакам да создадам нешто ново.“  – вели таа.

А, ова е навистина потполно ново.

Единственото прашање што ние можеме да го поставиме, како некој може да јаде ваква убавина?!

This slideshow requires JavaScript.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Sofija Sion
Load More In Интересно

Facebook Comments

Check Also

#ГласамПротив Интересни илустрации од македонските дизајнери поврзани со моменталната политичка ситуација

Македонија е на прагот од една нова (политичка)раскрсница. ...