Responsive Leaderboard AD Area
Video, Едукативно, Интересно

Дали може стаорецот преку цевките да излезе во вашиот тоалет?

Стаорецот не е она кафеаво нешто што сакаме да го споделиме со нашата веце-школка.
стаорец
Ова видео покажува како лесно може стаорец да се протне низ вашиот тоалет.  Излегува дека нивната способност да прават работи како да го навигираат нивниот пат низ канализациските цевки е причината затоа што се тие толку еволуционарно успешни.

Исто така, да додадеме: Стаорците се одлични пливачи!
Друга интересна информација за стаорците е дека тие можат до 3 дена да се моткаат во цевка со вода, и можат нивниот здив да го задржат до 3 минути под вода. Дали го можеш ти тоа, Мајкл Фелпс?

Како што ќе видите во ова информативно видео, тоалетот и цевките кои водат до него се широки приближно околу големината на еден огромен стаорец, и изгледаат како лавиринт. Не е чудно тоа што се пријавени стаорци во тоалетите неколку пати годишно.

Колку и да им се восхитуваме на адаптилноста на стаорците, флексибилноста, и чувството на авантура, сепак би сакале да останеме што подалеку од нив во секое време. И да, како што моментално седиме, веројатно го делиме нашиот простор со малите суштества дур го читате текстов.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Irina Sm
Load More In Video

Facebook Comments

Check Also

#ГласамПротив Интересни илустрации од македонските дизајнери поврзани со моменталната политичка ситуација

Македонија е на прагот од една нова (политичка)раскрсница. ...