Responsive Leaderboard AD Area
Интересно

10 навистина уникатни животни кои се доказ дека креациите на природата се неверојатни

Природата е полна со неочекувани изненадувања. Токму во моментот кога сте мислеле дека сте виделе сѐ, ќе сфатите дека постои нешто ново, бизарно нешто што ќе ве остави со подотворена уста.

Токму поради тоа, ние во Факти.мк направивме селекција на најчудните животни кои сигурни сме дека никогаш не сте ги виделе:

Mangalitsa , уште познато како „прасе во овча кожа“

Mangalitsa , уште познато како „прасе во овча кожа“

Ова волнено прасенце било откриено во средината на 19-ти век. Штета што не е вообичаено милениче како куче или маче.

Ова волнено прасенце било откриено во средината на 19-ти век. Штета што не е вообичаено милениче како куче или маче.

Rhinopithecus, уште познато како златниот мајмун со чпртав нос

Rhinopithecus, уште познато како златниот мајмун со чпртав нос

Колку е само слатко!!!

Колку е само слатко!!!

Emperor tamarin - Видете какви интересни мустаќи има ова. Навистина изгледа како император или стар мудрец, нели?

Emperor tamarin – Видете какви интересни мустаќи има ова. Навистина изгледа како император или стар мудрец, нели?

Patagonian Mara

Patagonian Mara

Спој од кенгур и зајак?

Спој од кенгур и зајак?

Fluffy cow – власеста крава

Fluffy cow – власеста крава

Изгледаат како плишани играчки!

Изгледаат како плишани играчки!

Markhor Goat - Ова животно изгледа како да се труди да фати сигнал од вонземјанско радио.

Markhor Goat – Ова животно изгледа како да се труди да фати сигнал од вонземјанско радио.

Raccoon dog – куче ракун   Ако не можете да се одлучите дали сакате ракун или куче? Тогаш, ова животно е совршено за вас!

Raccoon dog – куче ракун
Ако не можете да се одлучите дали сакате ракун или куче? Тогаш, ова животно е совршено за вас!

Blue footed Booby

Blue footed Booby

Нивните тиркизни нозе секогаш ќе го привлекуваат вниманието. Инаку, овие птици имаат навистина интересен начин на парење.

Нивните тиркизни нозе секогаш ќе го привлекуваат вниманието. Инаку, овие птици имаат навистина интересен начин на парење.

Malayan Colugo - Овие очи навистина гледаат многу и се гледа дека сѐ им изгледа чудно.

Malayan Colugo – Овие очи навистина гледаат многу и се гледа дека сѐ им изгледа чудно.

Venezuelan Poodle Moth- Неговото постоење било откриено тек во 2009 и навистина изгледа како крзнена пудлица.

Venezuelan Poodle Moth-
Неговото постоење било откриено тек во 2009 и навистина изгледа како крзнена пудлица.

 

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Sofija Sion
Load More In Интересно

Facebook Comments

Check Also

#ГласамПротив Интересни илустрации од македонските дизајнери поврзани со моменталната политичка ситуација

Македонија е на прагот од една нова (политичка)раскрсница. ...