Responsive Leaderboard AD Area
Интересно

Оптичка илузија која ретко кој може да ја види дури и по часови гледање….

Ова можеби изгледа како обичен ѕид од тули, но не е. Кога, Арон Бевин од Манчестер ја објавил оваа слика, интернетот веднаш спобудали. А што е толку интересно со оваа фотографија? Па, во неа се крие оптичка илузија која некои луѓе ја здогледуваат веднаш, а другите не можат да ја видат ни по часови гледајќи во неа.

Дали вие може да го согледате навидум очигледното решение?

Веднаш штом ќе го видите, само така и ќе го гледате. А, сега да видиме колку време ќе ви треба за да откриете…

Ако сакате да го дознаете одговорот продолжете да одите надолу…

opticka iluzija

Сигурно сакате да знаете?

optichka iluzija1

Во десниот агол од сликата, помеѓу двете цигли има пура. Сивата дупка што ја гледате е крајот на пурата. А, сега, може да го видите тоа?

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Sofija Sion
Load More In Интересно

Facebook Comments

Check Also

#ГласамПротив Интересни илустрации од македонските дизајнери поврзани со моменталната политичка ситуација

Македонија е на прагот од една нова (политичка)раскрсница. ...