Responsive Leaderboard AD Area
Интересно

Ќе ви го одземат здивот: 20 неверојатни фотографии од универзумот

Во последните 25 години, најостриот и најдеталниот телескоп кој човештвото некогаш го создал постојано кружи над Земјата и го гледа сето она што ниеден друг телескоп не може.

Голем дел од податоците кои ги нуди телескопот Хабл се интересни само за експертите, но на официјалниот сајт може да најдете прекрасни фотографии од универзумот кои навистина вреди да бидат погледнати. Дури и кога се мачиме да ја разбереме нивната големина и оддалеченост од нашата малечка планета, сепак сѐ уште може да се восхитуваме на големината и комплексноста на боите кои ги прикажува телескопот.

Ова се 20 од најневеројатните фотографии:

This slideshow requires JavaScript.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Sofija Sion
Load More In Интересно

Facebook Comments

Check Also

#ГласамПротив Интересни илустрации од македонските дизајнери поврзани со моменталната политичка ситуација

Македонија е на прагот од една нова (политичка)раскрсница. ...