Responsive Leaderboard AD Area
Интересно

Конечно даден одговорот на мистериозното прашање: Зошто стјуардесите ги чуваат рацете зад грбот?

Ако сте искусен патник или само многу внимавате на детали, тогаш можеби сте забележале дека стјуардесите во авионот секогаш ги чуваат рацете зад грбот кога ги поздравуваат патниците и кога одат во кабината кај пилотите. И кога го прават тоа, тие не проверуваат дали се врзани појасите нити пак ги предупредуваат патниците да ги исклучат своите мобилни телефони.

stjuardesa1

Станува збор за нешто многу едноставно – пред да се тргне, стјуардесите мора да избројат колку патници има во авионот.

stjuardesa2

Ова се случува или на почеток или на крајот од летот кога патниците се седнати. А, за да ги избројат патниците користат специјален мерач и рацете ги држат зад грбот за да не привлекуваат внимание.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Sofija Sion
Load More In Интересно

Facebook Comments

Check Also

#ГласамПротив Интересни илустрации од македонските дизајнери поврзани со моменталната политичка ситуација

Македонија е на прагот од една нова (политичка)раскрсница. ...