Responsive Leaderboard AD Area
Интересно

Овие 7 Карактеристики Покажуваат Дека Имате Силен Карактер со Кои ги Заплашувате Другите!

Силните луѓе најчесто се како мачиња одвнатре. Некои само мислат дека сте некултурни. Кога луѓето среќаваат некој со јак карактер, тие не разбираат со каква личност си имаат работа. Некои луќе мислат дека доминирате. Некои мислат дека сте некултурни. Но, ништо од ова не е вистината. Овие зборови всушност не се рефлексија на твојот карактер воопшто. Фактичи, силните луѓе често се мачиња од внатре. Само што луѓето со доминантни карактери носат лоша репутација.

Силните луѓе не мораат да победат, само не се спремни да дозволат други луѓе да газат врз нив.

Секако, некои луѓе може да се плашат од вас. Но, тоа е само поради тоа што не разбираат како можете да бидете толку удобни со себе си што не ви треба никој друг да ве валидира.

Еве седум знаци дека имате силна личност што ги плаши некои луѓе:

1. Не трпите изговори

Силните карактери не трпат изговори. Кога имате таков карактер, не сте волни да слушате луѓе како трошат време со жалење за тоа што можат да го направат. Вие повеќе би сакале да се фокусирате на тоа што можете да го направите и како да ги поминете пречките за да направите повеќе. Не се сомневајте во себе заради неправењето изговори. Може да има многу причини зошто не можете да направите нешто, но има многу повеќе зошто можете.


2. Внимавате кого внесувате во својот живот

Како силна личност, не се потпирате на други луѓе да ви кажуват кои сте вие, што сте и што можете да направите. Согледувате дека некои луќе мора да го прават ова за да се чувствуваат подобро. Исто така, согледувате дека некои луѓе треба да ги слшаат овие работи за да се чувствуваат целосно. Дури и да не знаете сè уште точно кои сте, знаете дека не ви треба дечко, девојка, шеф, најдобар пријател или член на семејството да ви каже за што сте способни. Вие можете само да го сфатите тоа.


3. Мразите обичен, непотребен муабет

Ваквиот муабет е ужасен. Ако имате силен карактер, имате многу идеи. Не сакате да го трошите времето зборувајќи за луѓе кога можете да го смените светот. Можеби се чувствувате како да сте лоши во обичниот муабет. Но, тоа не е вистина. Секој може да муабети. Тоа што вие го чувствувате е нелагодност поради тоа што овој тип на муабет троши време и мозочни клетки. Не можете да ја разберете нечуствителноста, идиотизмот и игноранцијата. Доминантните карактери доаѓаат од недостигот на влијание или знаење. Силните карактери се резултат на тоа да се биде досетлив и добро информиран. Има голема разлика помеѓу нив.

Поради тоа што имате вложено време и труд во користењето на вашиот мозок за добро, вие мразите кога луѓето прават инстанти судења за работи за кои не знаат ништо. Ова е веројатно вашата најдобра особина но, не поради тоа што може да го користите вашето знаење за влијание врз луѓето. Тоа е поради тоа што може да го користите за да ги поттикнувате луќето навистина да размислуваат за што ќе кажат пред  да излезе од нивната уста.


4. Знаете како да сослушате

Луѓето со јаки карактери знаат да сослушаат. Можеби мислите дека луѓето би го ценеле ова. Но, во реалноста, да се биде слушнат и поттикнат, всушност ги заплашува луѓето кои не се навикнати на тоа.


5. Не ви треба внимание

Имајќи го овој тип на карактер значи дека не ви треба внимание. Повеќето луѓе што ги среќавате мислат дека живеете од тоа но, ова не е вистината. Вашиот карактер привлекува лиуѓе кон вас. Количината на социјализирање која вие ја правите не е поради тоа што сакате туку поради тоа дека на луѓето им требаат луѓе како вас наоколу. Покај оваа перцепција, вас сепак ви треба време да се освежите. Не се плашете да го земете. Исто толку е важно да се грижите за себе си колку што е важно да се грижите за другите.


6. Вие сте безстрашни

Океј, ова не е вистина.  Веројатно има едно нешто од што се плашите. Но, разликата помеѓу вас и другите луѓе е тоа што вие не дозволувате овој страв да ви го диктира начинот на живот.


7. ЈА гледате несигурноста како шасна

Несигурноста за вас е шанса да се поправите. Знаете дека не сте совршени но, ако не се трудите да научите и еволуирате покрај ризикот од изгледање како будала, тогаш вие не живеете. Само постоите.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Mihaela
Load More In Интересно

Facebook Comments

Check Also

#ГласамПротив Интересни илустрации од македонските дизајнери поврзани со моменталната политичка ситуација

Македонија е на прагот од една нова (политичка)раскрсница. ...