Responsive Leaderboard AD Area
Интересно

Научниците Имаат Листа на Подобри Миленици од Мачките и Кучињата

Дали  некогаш сте се запрашале кое животно би било најдобро милениче? Верувале или не, научниците имаат огромен список на животни за кои сметаат дека би биле добри миленици, а она што е зачудувачки, мачките и кучињата не се на таа листа.

Разочарувачки е да се дознае дека кучињата и мачките не се на тој список. Како одговор на растечкиот тренд, чувањето на егзотичните животни како миленичиња, тимот предводен од д-р Пол (Paul Koene), има развиено методологија преку која ја проценува соодветноста на цицачите кои би се чувале како миленичиња. Оваа студија е објавена во Frontiers in Veterinary Science.


Околу 90 видови животни биле рангирани врз основа на неколкуте карактеристики вклучувајќи го нивното однесување во затворен простор и набљудувањето дали тие се опасни за луѓето. Како резултат на тоа, според науката, најдоброто милениче кое може да се поседува е јапонскиот елен.

Но, не сè е во согласност со науката. Доколку ние сметаме дека најдобрите миленици се мачките и кучињата, тогаш навистина е така. Дел од другите животни кои можат да се чуваат се:

  • кенгурот

  • ламата

  • верверица

  • глушец

  • камила

  • морско прасе итн.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Mihaela
Load More In Интересно

Facebook Comments

Check Also

#ГласамПротив Интересни илустрации од македонските дизајнери поврзани со моменталната политичка ситуација

Македонија е на прагот од една нова (политичка)раскрсница. ...