Responsive Leaderboard AD Area
Интересно

Кога Пиењето би Било Олимписка Игра, Еве Како би Можеле да Освоите Златен Медал!

Адам Крик (Adam Kreek) е олимпијадец на златен медал и говорник. Адам објавил дел од петте правила кои ги следи за да може да пие алкохол. Алкохолот на некој начин  претставува позајмување на енергија (и среќа) од следниот ден. Забавно е да се консумира, но последиците се врз вашата енергија и среќа, ако не сте внимателни. Како кофеинот,  алкохолот е достоен за постојано  конзумирање.


Доколку обожавате пиење, овие пет правила треба да ви помогнат!

1. Јадете повеќе протеини.
Вашиот стомак побавно  го метаболизира алкохолот. Кога ќе јадете пред да испиете неколку пијалаци, јадењето спречува премногу алкохол оддеднаш да влезе во крвотокот. Бидејќи, алкохолот се метаболизира преку вашиот црн дроб , желудникот полн со јајца, стек и спанаќ ќе го стимулира протокот на крв во црниот дроб и ќе го зголеми производството на ензимите кои помагаат да го намалат алкохолот.


2. Внесувајте повеќе хидрати.
Водата помага да го метаболизира алкохолот и да ги елиминира од телото. Пиењето повеќе вода помага во лекувањето на симптомите како што се главоболка, замор  и сува уста.


3. Движете се повеќе.
Вашето тело ги елиминира токсините, потта е еден од начините, а другите два начини се дишењето и мокрењето. Адам препорачува изнаоѓање на различни начини  да се биде физички активен пред, за време и по пиењето.


4. Држете се до вашиот редовен распоред на спиење, ако можете.
Алкохолот влијае врз квалитетот на сонот. Треба да пиете умерено за да имате квалитетно спиење.


5. Борете се со вопалението со антиоксидансите.
Пиењето премногу алкохол предизвикува воспаление  и се верува дека симптомите на мамурлак  се предизвикани од нискиот степен на воспаление. Антиоксидансите, како што се зелениот чај, рибата, оревите, и зеленчукот ќе ви помогнат да се борите  против воспалението.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Mihaela
Load More In Интересно

Facebook Comments

Check Also

#ГласамПротив Интересни илустрации од македонските дизајнери поврзани со моменталната политичка ситуација

Македонија е на прагот од една нова (политичка)раскрсница. ...