Responsive Leaderboard AD Area
Интересно

9 Митови за Животот во Кои Треба да Престанеме да Веруваме!

1. Постои единствена дефиниција за успех.

Успехот ги вклучува  кариерата, посакуваниот облик на телото,  бракот и годишните одмори. Секој има свој пат по кој што оди во животот, а она што носи вистинско значење и длабоко исполнување се разликува за сите. Ослободете се од потребата за да ги задоволите стандардите. Живејте, работете, состанувајте се, играјте, создавајте, патувајте, јадете, пијте, движете се, смејте се онака како вие сакате. Тоа е вистинскиот успех.


2. Животот е наменет да биде тежок.

Животот е наменет да биде лесен, убав и преполнет со моменти на радост и среќа.
Што повеќе ја слушате вашата душа и градите живот кој е вистински за вас, толку повеќе вашите дела ќе изгледаат сосема природни и без напор.


3. Животот се случува.

Каде што сте сега е резултат на изборот што сте го направиле во минатото. Каде што ќе бидете во иднина е резултат на изборите кои ќе ги направите во моментов. Вие сте активен учесник во креирањето на вашиот живот. Затоа прифатете ја вашата моќ како творец и почнете да избирате мисли, зборови и дела кои ќе имаат позитивно влијание и тоа ќе ви се врати на еден прекрасен начин.


4. Постои “ние во “нив”.

Цртаме линија околу нашите социјални и семејни кругови, отстранувајќи го секој оној кој не припаѓа во рамките на нашата дефиниција за нормален, интересен или вреден. Секој има различни способности и страсти. Светлината што е во вас е исто светлината што е во другите.


5. Среќата доаѓа од надворешните работи.

Погрешно  утврдување на среќата е според надворешните работи како нашиот изглед, финансиите, описот на работното место, плановите за патување, имотите и мислењата на другите, зошто како резултат на тоа потоа страдаме од таквото мислење.
Но, среќата доаѓа од внатре врз основа на благодарност и прифаќање.


6. Има нешто што не е во ред со нас.

Ние се соочуваме со чувства на безвредност, одложување на самоприфаќањето и самољубието се до оној момент кога ќе сме побогати, посигурни и повеќе популарни. Вие сте совршени и целосни токму онакви какви што се. Дури и кога настојувате да се подобрите и да растете, вие сте совршени.


7. Ги гледаме работите како што навистина се.

Како го доживуваме светот е под силно влијание од страна на нашите верувања и искуства од минатото. Нашата потсвест избира парчиња на информации за да и служи на свеста. Идентификувајте ги вашите важни верувања и сменете ги со оние кои не ви служат.


8. Кога ќе дадеме нешто, губиме нешто.

Кога ќе му дадете нешто на некој кој не е во сродство со вас  како подарок, на пример, пофалба или дел од вашето време, луѓето ги правите среќни и до тоа се сметате како приемник на таа позитивна енергија, значи не губите ништо. Не само што ќе доживеете чувство на задоволство и радост, но вашата карма ќе донесе повеќе благослови и подароци назад во вашиот живот.


9. Треба да бидеме пореални.

Многу луѓе мислат дека секојдневната среќа и радост е нереална цел и дека треба да бидеме пореални. Среќата е единствената цел на нашиот живот и е вредно и остварливо нешто.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Mihaela
Load More In Интересно

Facebook Comments

Check Also

#ГласамПротив Интересни илустрации од македонските дизајнери поврзани со моменталната политичка ситуација

Македонија е на прагот од една нова (политичка)раскрсница. ...