Responsive Leaderboard AD Area
Едукативно

Зошто Апчиња За Спиење Се Лоши

Во очај, многумина од нас се свртеле кон апчињата за спиење, особено карактеристично за Американската популација каде што 50 проценти од населението страда од инсомниа или проблеми со спиењето. Но апчињата за спиење неможат да ви помогнат на долгорочен план. Тие помагаат на краток период.

Во целост апчињата за спиење се специфиче тип на дрога која го одржува спиењето. Класифицирани се како седативни хипнотици. Дијазепамот на пример е седативен хипнотик и може да стане зависен и користен без конкретна потреба за спиење. Може да доведе до депресија и огромно ниво на стрес. Влијае на централниот нервен систем поради што се наречени и седативи и анестетици.

Како и сите дроги,така има и многу странични ефекти од апчињата за спиење. На страна од тоа што создаваат завист, може и да предизвикаат вртоглавица, тешкотии во фокусирање и помнење, слабост, болки во стомакот, неконтролирано тресење како и парасомниа – најстрашниот ефект што претставува правење на нешта за кои не сте воопшто свесни дека ги правите.

Апчињата за спиење исто така предизвикуваат вашиот ритам на дишење да успори. Тоа значи дека ако веќе боледувате од болест на белите дробови, овие таблети можат да бидам опасни и фатални по вас.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Andrej
Load More In Едукативно

Facebook Comments

Check Also

Европа vs. Македонија

Живеењето во Македонија, верувале или не, може да ...