Responsive Leaderboard AD Area
Интересно

Порака до човештвото! (Видео)

Принцот Еа, исто така познат како Ричард Вилијамс, ги поместува границите кои биле поставени од неговите историски и вирални видеа од минатото. Се осврнува на цената на човештвото на оваа планета , но овој пат тој кажува дека ние, луѓето, ги поместуваме границите на преживување на оваа планета. Ги гониме животните кон исчезнување со стапка на изумирање до 1000 пати .

Се намалиле повеќе од половина од дрвјата и се загубиле повеќе од половина од дивите животни во последната половина век, гледајќи ја линијата на трендот предвидувањата се движат само кон интензивирање наместо кон сопирање на тој тренд.  Дека, ова не треба да се продолжи и секој од нас треба да придонесе за промена, ние треба да го спасиме животот на оваа планета.

Геолошки, постоиме само колку едно трепнување. Во тој миг предизвикуваме уништување што може да се оквалификува како масовно истребување, оставајќи дупки во нашиот свет, помасивни од оние кои сме ги оставиле со оружје за масовно уништување.

Погледнете го видеото за повеќе информации

 

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Mihaela
Load More In Интересно

Facebook Comments

Check Also

#ГласамПротив Интересни илустрации од македонските дизајнери поврзани со моменталната политичка ситуација

Македонија е на прагот од една нова (политичка)раскрсница. ...