Responsive Leaderboard AD Area
Едукативно

Докази Сугерираат Дека Антибактериските Сапуни Прават Повеќе Лошо Отколку Добро

Додека користењето на антибактериски сапуни е од бенефит во некои конкретни ситуации, за секојдневна употреба,можат да направат повеќе лошо отколку добро. Ова е пораката која ја носат студии чиј број постојано расте пропагирајќи ја несигурноста во овие сапуни кои ги убиваат микробите.

Овие сапуни биле под големи тестови последните неколку години,и сега се банирани во одредени делови од Америка. Некоиистражувачи велат дека овие сапуни предизвикуваат создавање на супер микроби, односно хемикалиите во антибактериските продукти предизвикуваат бубачките да мутираат и да станат отпорни на се.

Додадете ги овие докази на фактот дека антибактерискиот сапун не ви ги чисти повеќе рацете отколку нормален сапун и топла вода, барем не ако ги миете рацете 2 минути..и сега самите можете да заклучите зошто научниците велат дека овие сапуни прават повеќе штета отколку добро.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Kristijan
Load More In Едукативно

Facebook Comments

Check Also

Европа vs. Македонија

Живеењето во Македонија, верувале или не, може да ...