Responsive Leaderboard AD Area
World, Едукативно

Дали Можеме Да Живееме На Друга Планета?

Биолошките неопходности за живот не се до тој степен специфични како што се прикажани,постоејќи
Екстремофилни Организми, или поточно, организми што издржуваат во екстремни услови.Дозволената зона, или границите во кои може да опстане организмот, се веројатно поголеми и подинамични отколку што се верува.

“На тоа дека Планетата Земја можеби всушност потекнува од самата вселена, донесена од метеори,сугерираат Амино Киселините со својата непристрасност” велат од НАСА.

Фактот дека не сме сами во неверојатно огромен универзум е прилично добро прифатен. Зголемената појава на живот на други планети, дури и под површината на Марс, доведе до тоа некои да ги искомбинираат фактите со шпекулациите за претходен контакт на Вонземјани со Луѓето. Доколклу ова се случило,сигурно не било на начин на кој повеќето го замислуваат.

Но што ако некогаш мораме ние да бидеме тие што ќе треба да ја напуштиме земјата и да бараме живот на друга планета каде што условите ќе бидат подобри од оние, можеби веќе непостоечки на тогашната планета Земја.
“Не мислам дека човечката раса ќе опстане наредните 1000 години,доколку не се рашири низ вселената.Има премногу несреќи кои би можеле да го нарушат животот на една планета. Но јас сум оптимист. Ќе ги дофатиме Звездите” – кажа еден од најголемите, можеби и најголемиот ум на светот, Стивен Хокинг.
Доколку луѓето имале контакт со други цивилизации во минатото, најверојатно не било со биолошки ентитети.Но како што кажа Стивен Хокинг “Ако не посетат вонземјани, резултатот ќе биде сличен како кога Колумбо стапна на Америка”.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Andrej
Load More In World

Facebook Comments

Check Also

Европа vs. Македонија

Живеењето во Македонија, верувале или не, може да ...