Responsive Leaderboard AD Area
Едукативно

Напревете го овој тест по Англиски јазик и проверете на кое ниво сте.


Доколку сте размислувале кое е Вашето ниво на изговор на англискиот јазик, пробајте ги следните тестови. За да се стекнете со признание за одредено ниво, треба да го поминете тестот со ниту еден погрешно изговорен збор.

Англиски за почетници: (English – Beginners level)

 

  • Три вештерки гледаат три Своч часовници. Која вештерка го гледа кој Своч часовниците?

 

Истото тоа на англиски:

Three witches watch three swatch watches. Which witch watches which swatch watch?


 

Англиски – средно ниво: (English – Intermediate level)

 

  • Три вештерки со променет пол гледаат три копчиња од Своч часовници. Која вештерка со променет пол го гледа кое копче од Своч часовникот?

 

Истото тоа на англиски:

Three switched witches watch three Swatch watch switches. Which switched witch watches which Swatch watch switch?


 

Англиски – напредно ниво. (English – Advanced level)

 

  • Три Швајцарски вештерки – кучки, кои сакаат да бидат Швајцарски вештерки кучки со сменет пол, сакаат да ги гледаат трите копчиња од Швајцарските Своч часовници. Која Швајцарска вештерка – кучка, која сака да го смени полот, сака да го гледа кое копче од Швајцарските Своч часовници?

 

Истото тоа на англиски:

Three swiss witch-bitches, which wished to be switched swiss witch-bitches, wish to watch three swiss Swatch watch switches.  Which swiss witch-bitch which wishes to be a switched swiss witch-bitch, wishes to watch which swiss Swatch watch switch?

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Andrej
Load More In Едукативно

Facebook Comments

Check Also

Европа vs. Македонија

Живеењето во Македонија, верувале или не, може да ...