Responsive Leaderboard AD Area
Реалност

28 Слики кој Покажуваат Дека Ние Сме во Сериозна Опасност. Погледни!


“Кога последното дрво ќе се исече, последната риба изеде, и последниот извор загади, ние ќе сфатиме дека парите неможат да се јадат”

Ние треба светот да го гледаме со подобри очи. Колку што можеме да прогугламе и да најдеме најразлични фотографии од чиста околина низ светот, исто така можеме и да најдеме стотици слики кој покажуваат колку навистина е загадена и нечиста нашава планета.

Ова пророштво се повеќе и повеќе станува сурова реалност. Но, дури и денес, не секој човек е свесен за страшните ефекти што нашиот начин на живот имаат врз природата.

Овие слики кажуваат повеќе и од 1000 зборови.


Кликнете на сликите за да ги видете поубаво.


1. Ова е слика од пренаселена метропола во Мексико која има повеќе од 20 милјони жители.

Meksiko

2. Скопје за време на маглата.

skopje za vreme na maglata

3. Овој бран во Индонезија го покажува степенот на отпадоци и ѓубре во нашите океани.

okeani

4. Електрана која користи лигнит испушта тони загадени честици во воздухот. Тажното е што лигнитот, кој е сличен на јагленот, не произведува толку многу топлина.

fabriki

5. Овој водопад е резултат на топењето на мразот од глечерите. Доказ дека климатските промени имаат драстичен ефект на природата, многу побрзо одколку што луѓето милсат.

klimatski promeni

6. Ова е поле со нафта во Калифорниа. Чист доказ за човечката себичност која има потреба да ги извади сите пари од земјата.

nafta

7. Труп на поларна мечка во Свалбард, Норвешка која е изгладнета до смрт поради исчезнувањето на ледени капи, предизвикано од глобалното затоплување. Поларните мечки зависат од мразот со цел да ловат.

polarna macka

8. Топлана која гори близу Фукушима, додека пожарникарите не даваат многу напори да го згаснат пламенот.

elektrana

9. Депонија на гуми во пустината во Невада.

gumi

10. Уништувањето на шумите во Канада.

sumi

11. Најразличен вид на технологија која веќе не се користи е фрлена во диви депонии насекаде низ светот.

deponija

12. Алчноста на потрошувачот не само што ја убива животната средина, тие се убиваат и мегусебно.

kupuvaci

13. Овој остров во Малдивите е под закана од покачувањето на нивото на водата.

ostrov

14. Ова е Њу Делхи, Индија кој има над 22 милјони жители.

danger16_thumb

15. Во остатоците од распаднатиот Албатрос, можеме да видиме што јадат поголемиот дел од птиците.

ptica

16. Ова е рудникот Мир, најголемиот дијамантски рудник во СВЕТОТ лоцирани во Русија.

krater

17. Слично како и на африканскиот слон, дивиот сибирски тигар е во опасност од исчезнување.

koza od tigar

18. Овие се оранжерии во близина Алмерија, Шпанија.

grenhouse

19. Шума, која постоела повеќе од илјада години била уништена, кога било одлучено дека нова брана е потребна во оваа област.

unistena suma

20. Центарот на Лос Анџелес. Потрошувачката на енергија во така густо населените градови е незамислива.

los angeles

21. Резултатот на потрагата по нафта.

pesocna nafta

22. Пожар во Колорадо кој уништува се пред себе.

ogan vo kolorado

23. Ове е инсталација за горење на отпад во Бангладеш.

deponija fabriki

24. Ова е стар земјоделец во Монголија кои не може да ја поднесе миризбата на Жолтата Река која е толку лоша што нејзината загаденост е 100 пати поголема од националниот стандард.

farmer

25. Овој камион е преполн со стотици тони нафтен песок.

kamion

26. Ова е слика од небото во Лондон која покажува колку авиони поминуваат низ градот, дневно.

avioni vo neboto

27. Ова е дождовна шума која е запалена и овците кои пасат во неа пробуваат да го избегнат оганот.

dozdovna suma

28. Некогаш прекрасен слон кој бил убиен поради неговите коски и оставен да скапува.

slon

 

 

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Andrej
Load More In Реалност

Facebook Comments

Check Also

Најстрашните култови во модерната историја

Некои од најзастрашувачките култови се толку познати што ...