Responsive Leaderboard AD Area
Едукативно, Реалност

Нешто што ЦИА не сака да го знаете, 20 годишна тајна конечно достапна за јавноста!!!


Психичкиот феномен како што е далечинското гледање доби децении на студии во областа на науката, спротивно на митот дека оваа наука е само ‘псевдонауката. На пример, Универзитетот Стенфорд беше вклучен во студијата на пара-психолошки феномен заедно со ЦИА, кој траеше повеќе од две децении. Дел од ова беше со цел да се види дали вакво нешто воопшто постои и дали би можело да им помогне некако на луѓето, но воглавно на тајните служби.

dalecinsko gledanje

Далечинското гледање, едноставно е способност да се “гледа” и да се лоцира нешто, и покрај тоа што гледачите може да бидат илјадници километри одалечени од таа локација.
Во гореопишаните експерименти, многу луѓе, кои биле вклучени биле во можност да опишат предмети кои биле сместени во посебна просторија, па дури и оддалечените предмети кои се наоѓале низ целиот свет.

Се разбира, ние никогаш нема да знаеме колку од овие наоди ќе останат класифицирани, заради тајните воени разузнавачи. Сепак, според генералот Алберт Стублебин, предводник на оваа програма, некои предмети биле откриени, како на површината така и во внатрешноста на Марс, додека се вршеле овие далечински гледања.

Официјално, резултатите беа декласифицирани и објавени во списанието Научни Истражувања/ Scientific Exploration. Во овој напис, барем еден од учесниците, именуван Инго Свон, бил во можност да опише еден прстен околу планетата Јупитер, што научниците сè уште не го знаеле во тоа време. Се разбира, ова откритие подоцна било потврдена од страна на Пионер 10.


Според д-р Харолд Е. Путкхоф:

“Успешна репликација на овој тип на далечинско гледање во независни лаборатории им дадоа значителни научни докази за реалноста на (далечинско гледање) феноменот.”

“Со тестирање, беше откритието дека се поголем број на поединци можат да демонстрираат висок квалитет на далечинско гледање, често со нивно изненадување.”

“ЦИА дури и учествуваше со свои претставници во овој проект со цел да го критикуваат протоколот. Агентите на ЦИА успеаа да дадат детален опис на некој цели кои беа независно поврзани со проектот.”


далечинско гледање

Д-р Павле В. Смит, ја основал Меѓународната асоцијација за далечинско гледање. Тој, исто така, е поранешен армиски офицер за разузнавање, служејќи седум години во тајна програма за далечинско гледање предводена од војската.

Во веб-страницата на IRVA, тие даваат многу информации за далечинското гледање. Исто така, постои и воведен дел, “Како да”, што е добро место за почеток. Сепак, тие методи бараат обука и пракса за да се усовршат.


За оние кои сакаат да дознаат повеќе за тоа, подолу е еден дел од видео со д-р Смит. Во него, тој говори за оваа фасцинантна тема:

[xyz-ihs snippet=”rc1″]
Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Andrej
Load More In Едукативно

Facebook Comments

Check Also

Европа vs. Македонија

Живеењето во Македонија, верувале или не, може да ...