Responsive Leaderboard AD Area
#Факти

Факт #32 – Сајбер криминал

Компјутерскиот криминал опфаќа било кое криминално дело поврзано со компјутери или мрежа (и се нарекува хакирање). Покрај тоа, исто така, сајбер криминалот вклучува традиционални злосторства извршени преку интернет. На пример, hate crimes, телемаркетинг и интернет имзмама, кражба на идентитет, кражба на кредитни картички и останати криминални дела со кој секојдневниот интернет корисник се соочува.

3 факти за сајбер криминал

Share this Story
 • #Факти

  100 Kickstarter факти за 100.000 успешно финансирани проекти

  На 7-ми овој месец Kickstarter ја достигна бројката од 100.000 успешно финансирани проекти на нивната платформа. Тоа значи дека 100.000 проекти ...
 • sajber kriminal
  #Факти

  Факт #32 – Сајбер криминал

  Компјутерскиот криминал опфаќа било кое криминално дело поврзано со компјутери или мрежа (и се нарекува хакирање). Покрај тоа, исто така, сајбер ...
Load More Related Articles
Load More By Andrej
Load More In #Факти

Facebook Comments

Check Also

123456 e Најкористената Лозинка на Интернет

Речиси 80% од корисниците на интернет имаат ризична ...