Video, Едукативно, Интересно
maxresdefault-3

Песната со име “Daddy’s Car” е првата целосна песна составена од вештачка интелигенција

Дали некој кажа “Сингуларитетот”, или дали само што ја слушнавме првата песна составена целосно од вештачка интелигенција? Во зборовите на програмерите, “Проточниот Машински Софтвер научи музички стилови од огромна база на податоци на песни. Потоа искористувајќи уникатни комбинации од стил ...
#Факти, Едукативно, Интересно
snapchat-facts-709x3502x

10 Изненадувачки факти за Snapchat

Сите се чини дека имаат Snapchat моментално, но покрај интересните филтери и инстант пораките, што друго е интересно за оваа апликација? Проверете ги топ десет фактите подолу! 1. Пијалоците се популарна функција. Според неодамнешни статистики, запрепастувачки 93% од Snapchat корисниците имаат ...
#Факти, Едукативно, Интересно
1b8c

Топ 5 најдолги имиња на области во светот

Светот е навистина чудно и волшебно место полно со убавини, насмевки, и некои навистина чудни области со имиња како “Virgin Street” до “Bucket of Blood Street”, и некои кои навистина ќе ги предизвикаат вашите белодробни моќи. Тука ќе ги погледнеме најдолгите ...
Video, Едукативно, Интересно
deja-vu-hay-una-explicacion-cientifica-3

Што е уствари дежа-ву?

Дежа-ву е феномен што секој од нас го има доживеано, тоа морничаво чувство кога ќе влезете во соба во нова ситуација и ќе си кажете на себе, “Јас сум бил тука претходно. Мислам, се овде ми е познато“. Излегува дека ...
Video, World
slide1727

Најбрутални направи за мачење од минатото

Мачењето било брутална реалност за многу несреќни луѓе во минатото. Но најзагрижувачкиот факт за бруталноста на мачењето не е самото постоење на истото, туку начинот на кој што луѓето внесувале голема креативност(па дури и задоволство) во направите, дизајнирани да нанесат ...